Externe

Contrabandă cu măști în apropiere de Paris: Ce au făcut polițiștii cu marfa confiscată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sâmbăta trecută, polițiștii din Franța au confiscat aproximativ 140.000 de măști „ilegale” în timpul unei operațiuni în apropierea Parisului, informează euronews.com, sursă citată de Telegraph.md

Doi bărbați au fost arestați după-amiază, în timp ce descărcau „mai multe cutii” dintr-un lot care venea din Olanda în zona suburbană din Saint-Denis, la aproximativ 10 kilometri de capitală.

Autoritățile au deschis o anchetă cu privire la „deținerea de bunuri contrafăcute și practici de marketing înșelătoare”, a declarat reprezentantul autorităților.

Cei doi bărbați arestați aveau 60 și 46 de ani.

Unul dintre ei s-a prezentat ca „proprietar de afaceri”, explicând că a cumpărat măștile, dintre care aproximativ 5000 de bucăți sunt de model FFP2, în Olanda, pentru o valoare totală de 80000 de euro.

Scopul era revinderea către „cunoscuți”, precum lucrătorii din industria construcțiilor, și de a face „profituri mari”, notează poliția franceză.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea mai mare captură a unui lot de măști de protecție, iar Guvernul francez a interzis revinderea acestora în perioada stării de urgență.

În martie, 32500 de măști din China au fost confiscate dintr-un depozit din Saint-Ouen, iar 28800 de măști au fost descoperite într-un magazin angro din Aubervilliers.

În ambele cazuri, măștile confiscate de poliție au fost predate Agenției Regionale de Sănătate (ARS).

loading...

Comments are closed.