Conversații interceptate ale “societății civile”! Ilian Cașu și Grigore Petrenco într-un chat secret cu Năstase, Alaiba și Oazu Nantoi

societatea civila, andrei nastase, nastase si dodon, nastase si usatii, grigore petrenco, ilian casu, ong-uri moldova, dumitru alaiba, partidul nostru
 

Grupul de pe telegram Boiler Show a publicat câteva screenshot-uri din conversațiile reprezentanților societății civile, discuții în care erau incluse personaje care, nu prea se încadrează în categoria de ONG-iști care încearcă să ni se prezinte ca pro-europeni și luptători pentru democrație și dreptate.

Dacă majoritatea s-a resemnat cu faptul că fostul deputat comunist Alexei Tulbure, a devenit un luptător pentru drepturile omului și un reprezentant excepțional al societății civile, păi Grigore Petrenco și Ilian Cașu, doi politicieni reprezentanți ai partidelor pro-ruse se pare surprind prin prezența în această conversație secretă. ONG-uri care se prezintă apolitice, se pare că fac partizanat în favoarea unor partide politice, printre organizațiile non-guvernamentale vedem Promo Lex, Transparency International și altele.

În lista de contacte prezente în conversația de pe gmail, este prezent și un e-mail al celor de la promolex, care au primit 3.5 milioane de dolari de la USAID pentru a monitoriza alegerile din țară și de a asigura că acestea decurg în mod democratic. Totodată, alături de Ilian Cașu și Petrenco, îi putem vedea pe Dumitru Alaiba, Vladislav Gribincea, Andrei Năstase, Chiril Moțpan, Arcadie Barbăroșie, Andrei Popov, Oazu Nantoi.

În conversațiile preluate din chatul secret, vedem că se discută despre proiectul schimbării sistemului electoral în cel mixt. Se încearcă crearea în comun a unor piedici deputaților ca aceștia să nu voteze schimbarea sistemului de vot. Totodată, în același chat s-a discutat și despre rezoluția adoptată la protestul din 30 iulie. În discuție s-a implicat președintele partidului “Casa noastră – Moldova”, care a venit cu unele recomandări către grupul de inițiativă și le-a dat sugestii pentru modificarea rezoluției ca aceasta să fie una mai convingătoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share