Actualitate

Cooperarea moldo-belarusă discutată de miniștrii de externe ai celor două state. Ce acțiuni urmează a fi întreprinse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a avut o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei, transmite Telegraph.md

Interlocutorii au salutat dezvoltarea continuă a cooperării bilaterale în domeniile de interes reciproc, inclusiv acțiunile orientate spre creșterea schimburilor comerciale.

Reiterând importanța valorificării potențialului de colaborare existent, cei doi miniștri s-au referit la unele acțiuni ce urmează a fi întreprinse în perioada imediat următoare. În particular, a fost remarcat interesul pentru organizarea ședinței ordinare a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică și confirmată disponibilitatea comună pentru o interacțiune activă pe linia ministerelor de externe de la Chișinău și Minsk.

În contextul eforturilor autorităților celor două țări de combatere a efectelor extrem de negative ale pandemiei COVID-19, oficialii au menționat importanța unui sprijin reciproc în vederea depășirii acestei provocări globale.

Citește și: O nouă rundă de negocieri moldo-britanice privind acordul bilateral de parteneriat, comerţ şi cooperare

loading...

Comments are closed.