Actualitate

O nouă rundă de negocieri moldo-britanice privind acordul bilateral de parteneriat, comerţ şi cooperare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oficiali delegați din partea Republicii Moldova și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au desfășurat ieri cea de-a 3-a rundă de negocieri, în format de videoconferință, pe marginea Acordului bilateral de parteneriat, comerţ şi cooperare. Partea moldovenească a fost reprezentată de secretarul de stat al MAEIE, Tatiana Molcean.

Aceste negocieri s-au desfășurat în contextul consolidării și asigurării continuității relațiilor politico-diplomatice, comercial-economice şi sectoriale bilaterale după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Părțile au abordat un set larg de subiecte de importanță care urmează să creeze un cadru juridic solid pentru dezvoltarea dialogului politic și interacțiunii multidimensionale dintre ambele state, inclusiv în ceea ce privește avansarea cooperării pe filiera economică și investițională.

În context, a fost reiterat interesul reciproc de a finaliza negocierile pe marginea Acordului menționat, astfel încât să fie posibilă aplicarea acestuia odată cu încheierea perioadei de tranziție a procesului Brexit.

Menţinerea unui dialog constant cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord rămâne una din priorități pentru Republica Moldova, în vederea asigurării condiţiilor propice pentru aprofundarea relațiilor bilaterale, stimularea interacțiunii agenților economici și a contactelor între oameni.

Citește și: Marea Britanie este interesată de procesul de reglementare a conflictului transnistrean

loading...

Comments are closed.