Copil de 13 ani, lipit de asfalt de doi polițiști, după ce a fost prins pe stradă că fumează un vape, în Australia

Imaginile în care un copil de 13 ani este pus la pământ de doi poliști și arestat pentru că a fumat un vape a șocat Australia, scrie Observatornews.ro

Adolescentul stătea alături de mama sa și de un alt băiat în fața unui centru comercial din Deniliquin, New South Wales, pe 27 februarie. Doi polițiști i-au spus că trebuie să predea țigara electronică și că o să „folosească forța” dacă nu se supune ordinelor.

Pus la pământ de doi polițiști pentru că fuma dintr-un vape

Când a refuzat, cei doi ofițeri s-au năpustit asupra lui și totul s-a transformat într-o încăierare. Polițiștii l-au trântit pe copil de asfalt în timp ce mama lui și celălalt băiat țipau la ei, rugându-i să se oprească.

“Are 13 ani și te folosești de forță! Treisprezece. Nnici măcar nu puteți să faceți față un copil de 13 ani!”, a spus băiatul care se afla alături de victimă.

Mama lui se mai aude strigând „dă-i drumul” în mod repetat. De asemenea, îi acuză pe bărbați că au încercat să-i rupă brațul. Momentan nu se știe când a avut loc incidentul, dar clipul a fost distribuit luni, iar utilizatorii de pe rețelele de socializare au fost indignați de folosirea excesivă a forței.

În prezent, statul interzice cumpărarea sau deținerea unui vape cu nicotină fără prescripție medicală. Persoanele sub 18 ani nu pot cumpăra deloc vape-uri, indiferent dacă au sau nu nicotină.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share