Externe

Coreea de Nord, ANUNŢUL fără precedent care îngrozeşte o lume întreagă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul de Externe de la Phenian a declarat, luni, că statul nord-coreean îşi rezervă dreptul de a doborî orice bombardier sau alt avion militar american american care va zbura chiar şi în afara spaţiului aerian al Coreii de Nord.

Şeful diplomaţiei nord-coreene, Ri Yong Ho, a declarat în faţa reporterilor americani din New York, luni, că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, ar fi declarat „efectiv” război Phenianului, lăsând astfel să se înţeleagă că Phenianul va avea orice opţiune posibilă de acum încolo pentru ţara lui.

„Toată lumea trebuie să ştie că SUA au fost primele care au declarat război ţării noastre”, informează Reuters. „De când SUA au declarat război ţării noastre, noi avem dreptul deplin de a lua contremăsuri, inclusiv dreptul de a doborî bombardiere strategice americane, chiar dacă acestea nu se află în spaţiul aerian al ţării noastre”, a mai spus ministrul de externe de la Phenian, potrivit rt.

Anterior, într-o scrisoare deschisă trimisă de Coreea de Nord unor parlamente internaţionale, Phenianul îl acuză pe preşedintele Donald Trump că ar fi făcut unele remarci , în cadrul unui discurs la ONU, săptămâna trecută, care nu au fost pe placul Phenianului.  Aceste remarci au fost considerate de către puterea din Coreea de Nord ca fiind „insulte intolerabile la adresa poporului nord coreean şi o adevărată declaraţie de război împotriva Coreii de Nord, precum şi o ameninţare la adresa păcii din întrega lume”, informează informează agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

loading...

Write A Comment