Corina Fusu, Mihail Moldovanu, fost șefă de la “Apă Canal” și alți liberali au trecut “filtrele” Maiei Sandu?

alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,partidul liberal, dorin chirtoaca, corina fusu, blocul electoral acum mihai moldovanu, conducerea apa canal, veronica herta, chirtoaca tenerife, nastase si mihai ghimpu, partide din blocul acum,

Site-ul de știri tribuna.md a publicat lista candidaților din partea Partidului Liberal pentru competiția internă în cadrul blocului electoral ACUM, format de Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate.

Astfel, în listă figurează: Preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, fosta  şefă de la „Apă-Canal”, Veronica Herţa, fosta ministră a Educaţiei, Corina Fusu, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, fostul vicepremier, Mihai Moldovanu, dar şi Dumitru Jelescu şi Ion Purice.

Fostul primar al capitalei are un CV foarte controversat. Acesta și-a prezentat demisia din cauza scandalurilor de corupție în care a fost implicat. Mihai Moldovanu a fost viceprim ministru în guvernul al doilea condus de Vlad Filat în perioada 2011-2013. La începutul anului 2018, acesta a fost demis din funcția de șef al Direcției de Sănătate al primăriei Chișinău pentru organizarea mai multor chefuri în spitalul numărul 1 al municipiului Chișinău.

Amintim că Silvia Radu, în calitate de primar interimar al Municipiului Chișinău l-a prins pe Mihai Moldovanu și președintele facțiunii Partidului Liberal în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Cebanu chefuind în plin program de muncă în incinta spitalului municipal nr. 1 din Chișinău. Ion Cebanu, fostul ministru al tineretului și sportului a recunoscut că aceștia consumau alcool în timpul zilei de lucru însă spune că nu este nimic ilegal în acest lucru. Numele acestuia se regăsește în lista Partidului Liberal către blocul ACUM pentru candidaturile în cadrul circumscripțiilor electorale.

O altă candidatură interesantă este cea a fostei ministre a educației, Corina Fusu. Aceasta s-a remarcat ca fiind un orator dezastruos. Calitățile sale oratorice au fost însă cu succes combinate cu cunoștințele sale proaste la nivel de gramatică. Totodată, Corina Fusu a devenit deseori “bârfită” în societate datorită stilului său vestimentar fără gust și provocator. chiar în cazul unor întâlniri cu oficiali de rang mondial.

Fosta șefă de la Apă Canal, Veronica Herța, este cunoscută ca fiind o bună prietenă a fostului primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Aceasta s-a remarcat ca una din protagonistele bacanalelor organizate de fostul edil al capitalei, dansând pe ritmul piesei “Tenerife”.

Partidul Liberal a adoptat săptămâna trecută decizia de a susține blocul electoral ACUM în alegerile parlamentare. Aceeași decizie au luat-o și alte partide care s-au format în baza PL-ului precum Partidul Unității Naționale condus de către Anatol Șalaru dar și Partidul Liberal Reformator. Decizia de a susține blocul ACUM a fost luată și de către Partidul Liberal Democrat din Moldova, care din 2009 până în 2015 s-a aflat la guvernare ca fiind cel mai important și numeros partid de la putere.

Total
0
Shares
Total
0
Share