Coronavirus: Autoritățile din Argentina au impus carantină în întreaga țară

Autoritățile argentiniene au impus o carantină la nivel național pentru a împiedica răspândirea epidemiei de Covid19, decizia fiind una dintre cele mai dure luate până acum de către o națiune sud-americană.

Guvernul a închis deja granițele și a anulat majoritatea zboruilor, alături de alte restricții.

Începând de astăzi, cetățenii au voie să iasă din casă doar pentru servicii esențiale, precum drumul la farmacie sau supermarket, a anunțat președintele Alberto Fernandez. Carantina va fi instaurată de forțele de securitate și va fi în vigoare până la finalul lunii martie.

“Vom fi absolut inflexibili în impunerea carantinei”, a spus Fernandez. “Este o măsură excepțională într-o perioadă excepțională – însă în continuare într-un cadru democratic”.

Fernandez a ordonat și alte măsuri dure în ultimele zile pentru a încerca să țină sub control epidemia de coroanvirus. Guvernul a închis granițele, a anulat majoritatea zborurilor, a închis școlile și a cerut 14 zile de carantină pentru oricine are simptome sau a sosit din zone cu epidemie.

Începând de joi, Argentina are 128 de cazuri confirmate de coronavirus și 3 decese, iar 70% dintre persoanele infectate sunt din orașul și provincia Buenos Aires.

Președintele Alberto Fernandez a recunoscut că economia țării va avea de suferit din cauza virusului și a spus că va anunța măsuri în acest sens în următoarele zile.

Sursa: digi24.ro

Citește și: O țară din Asia îi ștampilează pe mâini pe suspecții de coronavirus

Total
0
Shares
Total
0
Share