Externe

CORONAVIRUS // Bulgaria: Măștile de protecție sunt obligatorii în spațiile publice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Sănătății din Bulgaria a emis un nou ordin care impune folosirea măștilor de protecție de către populație, în ciuda faptului că stocurile sunt limitate. Astfel, purtarea unei măști devine obligatorie în orice spațiu public, interior sau exterior.

Anterior, prim-ministrul bulgar Boyko Borissov a anunțat că a semnat un contract pentru achiziționarea a peste 1 milion de măști de protecție din China.

Ministrul bulgar al Sănătăţii Kiril Ananiev a declarat că măsurile se referă la locurile publice atât în interior cât şi în aer liber. Ministrul nu a precizat ce tipuri de mască sunt obligatorii. Măştile de protecţie nu se găsesc în număr suficient în farmaciile din Bulgaria şi dacă sunt disponibile un client poate cumpăra până la cinci.

Măsură este luată pentru a limita răspândirea noului coronavirus de către pacienții asimptomatici în contextul în care Bulgaria a depășit 350 cazuri de Covid-19.

Într-un interviu recent, acordat revistei Science, George Gao, directorul general al Centrului Chinez pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) a declarat că nepurtarea măștilor reprezintă o greșeală gravă pe care o fac oamenii din Europa și din Statele Unite în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus: “Mulți oameni prezintă infecții asimptomatice sau presimptomatice. Purtarea unei măști poate preveni răspândirea stropilor contaminați și astfel infectarea altora”.

Guvernul celei mai sărace ţări din UE a decis de asemenea luni acordarea de sprijin financiar pentru companiile afectate de criza provocată de noul coronavirus.

Statul va plăti 60% din salariul unui angajat pentru a preveni concedierile. Comerţul cu amănuntul, transportul, sectorul hotelier şi restaurantele precum şi sectoarele cultural şi turistic pot beneficia de aceste măsuri, scrie Agerpres.

Conform cifrelor oficiale, au fost înregistrate 359 de cazuri de Covid-19 în ţara balcanică, între care opt decese. Totuşi, numărul celor infectaţi este considerat a fi mult mai mare.

Vârful epidemiei este aşteptat în preajma Paştelui ortodox, pe 19 aprilie. Biserica Ortodoxă din Bulgaria nu doreşte să închidă bisericile, da a ordonat dezinfectarea acestora.

Sfânta Împărtăşanie se va da numai credincioşilor pe care preotul îi cunoaşte personal, în timp ce botezurile şi nunţile vor avea loc numai în grupuri restrânse.

Citește și: Facebook va dona 100 de milioane de dolari companiilor mass-media

loading...

Comments are closed.