Alte știri

Facebook va dona 100 de milioane de dolari companiilor mass-media

Pinterest LinkedIn Tumblr

Facebook a anunţat luni că va dona 100 de milioane de dolari companiilor mass-media, deja fragile din punct de vedere financiar şi grav afectate de pandemia de COVID-19, pentru ca ele să furnizeze informaţii fiabile într-o perioadă în care acestea sunt indispensabile, informează AFP.

„Sectorul media lucrează în condiţii extraordinare pentru ca oamenii să continue să fie informaţi pe durata pandemiei de COVID-19”, a declarat Campbell Brown, directoarea departamentului de colaborări cu mass-media din cadrul Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume.

„În momentul în care jurnalismul este mai mult ca niciodată indispensabil, încasările din publicitate scad din cauza impactului economic al virusului. Jurnaliştii locali sunt deosebit de afectaţi, într-o perioadă în care oamenii se întorc spre ei pentru a afla informaţii cruciale pentru siguranţa prietenilor, familiilor şi comunităţilor lor”, a subliniat Campbell Brown.

Acest fond nou înfiinţat include suma de 25 de milioane de dolari, ce va fi acordată în regim de urgenţă jurnalismului local, şi un sprijin de 75 de milioane de dolari sub forma unui ajutor de promovare, a dezvăluit compania Facebook, fără să ofere precizări despre criteriile de atribuire, cu excepţia aceleia că de sumele alocate vor beneficia cele mai afectate companii mass-media din lume.

Sursa: agerpres.ro

Citește și: ULTIMA ORĂ! UE trimite Moldovei echipamente medicale, ventilatoare și resurse financiare

loading...

Comments are closed.