Externe

Coronavirus creează panică în întrega lume. Un vas de croazieră a fost respins de cinci țări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vasul de croazieră Westerdam plutește în derivă, după ce i-a fost refuzată intrarea în porturile din cinci țări, de teama existenței unor pasageri suspecți de coronavirus la bord.

Thailanda este ultima țară pe lista celor care au blocat accesul vasului de croazieră în porturile sale. Acesta a mai fost refuzat și în Taiwan, Japonia, Flipine și Guam. Proprietate a companiei Holland America Line, nava Westerdam a părăsit Hong Kong pe data de 1 februarie, cu o rută de 14 zile, care cuprindea opriri în Japonia și Taiwan. Nava are la bord 1.455 de pasageri și 802 membri ai echipajului.

Marți, minsterul Sănătății din China a făcut publice ultimele cifre legate de răspândirea virusului ucigaș. Aproape 43.000 de oameni sunt infectați, iar peste 1.000 au decedat din cauza coronavirusului, de la debutul său pe data de 31 decembrie 2019. Motiv de temere pentru autoritățile din Thailanda în ceea ce privește prezența unor oameni infectați la bord, chiar dacă pe siteul companiei care operează vasul Weterdam scrie clar că nu există oameni suspecți de coronavirus.

„Nu aveți voie să intrați în port”

Ministrul Sănătății din Thailanda, Anutin Charnvirakul, și-a instruit subalternii să nu dea voie vasului Westerdam să intre în apele teritoriale și a scris pe Facebook: “Am primit ordine, nu aveți voie în port”. Și ministrul Transporturilor a susținut decizia într-o postare pe Facebook, dar a arătat că Thailanda are disponibilitatea de a ajuta vasul de croazieră cu mâncare, medicamente și combustibil.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că autoritățile thailandeze vor trimite echipe medicale la bordul vasului pentru a vedea starea de sănătate a pasagerilor și a membrilor echipajului, pentru a vedea dacă aceștia pot fi debarcați sau nu.

Reprezentanții companiei susțin că pasagerii sunt bine îngrijiți, că nu au probleme și li s-a oferit acces gratuit la internet și telefonie mobilă, dar și că pe vas există destule provizii până la terminarea voiajului de 14 zile.

Sursa: libertatea.ro

Citește și: Cetățeanul britanic ce a contagiat mai mulți conaționali cu Coronavirus s-a însănătoșit!

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.