Alte știri

CORONAVIRUS: România va dona un lot de măști, combinezoane și 3,5 milioane de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Echipa formată din 52 de medici şi asistenţi medicali din România au ajuns în Republica Moldova. Medicii români urmează să ajute spitalele din R. Moldova în lupta împotriva coronavirusului. În acest sens la Chişinău întreprinde o vizită şi ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, care a declarat că sprijinul oferit pentru cetățenii R. Moldova este pe mai multe direcții.

„Suntem deplin solidari cu toți cetățenii R. Moldova, de aceea sunt onorat să însoțesc astăzi la Chișinău misiunea medicală a României. Noi vom oferi sprijin Republicii Moldova pe mai multe direcții,” a declarat ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu,  în cadrul ceremoniei  de prezentare a medicilor români care vor ajuta cadrele medicale din R. Moldova în lupta cu COVID-19.

Diplomatul român a ținut să menționeze că din România vor ajunge în curând în țara noastră un loc de măști și combinezoane pentru medicii moldoveni.

„Condoleanțe tuturor familiilor care au pierdut apropiați. Vom urmări cu prioritate interesele cetățenilor R. Moldova. Guvernul României va dona Republicii Moldova 500 000 de măști, 50 000 de combinezoane și urmează să ofere un sprijin de 3,5 milioane de euro”, a declarat Bogdan Aurescu.
Acțiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de România în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.
loading...

Comments are closed.