Externe

CORONAVIRUS: Rusia a ajuns la 253 de cazuri de infecție cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Rusia numărul oficial total de infecții a ajuns la 253, sâmbătă, 21 martie, la o zi după ce centrul de criză coronavirus din Moscova a anunțat 54 de cazuri noi confirmate.

Un pacient cu coronavirus, o femeie de 79 de ani, a murit. Autoritățile ruse au declarat că cauza morții ei nu a fost înregistrată oficial ca COVID-19, deoarece o autopsie a dezvăluit că ar fi murit din alte cauze. Universitatea John Hopkins, la începutul zilei listează femeia ca fiind confirmată ca decedată din cauza pandemiei.

Serviciul federal rus pentru supravegherea protecției și bunăstării consumatorilor a declarat, pe 21 martie, că peste 36.000 de persoane erau sub observație medicală în Rusia. Președintele Vladimir Putin, pe 17 martie, a vorbit despre coronavirus ca despre „o amenințare externă”.

Putin i-a asigurat pe cetățenii ruși că situația era „în general sub control”. Dar mulți ruși și-au exprimat neîncrederea față de relatările oficiale și se tem că adevărata situație este mult mai gravă decât li se spune. Rusia a interzis temporar intrarea în țara străinilor din cauza pandemiei. De asemenea, oficialii ruși au impus restricții la zborurile de pasageri și la adunările publice.

Citește și: A început vânzarea de bilete pentru zborurile Aeroflot care pleacă astăzi la Moscova

loading...

Comments are closed.