Alte știri

Corupție în rândurile polițiștilor: SPIA și PA au inițiat mai multe cauze penale și cer sancționarea celor vinovați

Pinterest LinkedIn Tumblr

În rezultatul documentării a șapte ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) al Inspectoratului General de Poliție (IGP) învinuiți de comiterea coruperii pasive, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) în colaborare cu Procuratura Anticorupție au inițiat 12 cauze penale pentru Corupere activă, informează Telegraph.md

În spețe, conducătorii auto au oferit sau transmis mijloace financiare angajaților INSP pentru a nu fi documentați pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate sau pentru alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere.

De menționat este faptul că, în repercusiune, angajații INSP au denunțat tentativele de corupere.

Astfel, dacă vor fi găsiți vinovați, cetățenii vizați în cauzele penale inițiate în baza prevederilor art. 325, Cod Penal al Republicii Moldova, Corupere activă, riscă închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale.

În acest context, SPIA continuă acțiunile de urmărire penală pentru a identifica conducătorii auto implicați în acte de corupție.

Consecvent, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituționale pentru a combate fenomenul corupției în Republica Moldova. În aceeași ordine de idei, SPIA îndeamnă participanții la traficul rutier să evite comiterea ilegalităților. Totodată, în cazul în care cunosc sau se pretinde de a fi implicați în acțiuni de corupție, să apeleze linia specializată anticorupție – 1520.

DOC // Top 100 celor mai bine plătite locuri de muncă vacante în Moldova. Salariile jung până la 50 000 de lei

loading...

Comments are closed.