Externe

COVID-19 // Germania majoarează numărul paturilor din secțiile de reanimare la 40 000

Pinterest LinkedIn Tumblr

Germania şi-a crescut la circa 40.000 numărul paturilor din secţiile de terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19, a declarat joi preşedintele societăţii spitalelor germane (DKG), Gerald Gass, potrivit Agerpres.

Numărul acestor paturi era deja semnificativ în spitalele germane încă dinaintea declanşării pandemiei cu noul coronavirus, fiind atunci de circa 28.000.

În prezent, aproximativ trei sferturi din paturile disponibile, adică circa 30.000, sunt echipate pentru respiraţie asistată, spune Gerald Gass. Prin urmare, el s-a declarat ”încrezător” că în săptămânile următoare vor putea fi îngrijiţi corespunzător toţi pacienţii din Germania care vor avea nevoie de respiraţie asistată.

Guvernul de la Berlin a anunţat pe 18 martie că doreşte să dubleze capacitatea de terapie intensivă a sistemului sanitar german, până la aproximativ 56.000 de paturi.

În prezent sunt ocupate în Germania circa 2.000 de paturi la terapie intensivă, astfel că această ţară a acceptat să primească mai mult de o sută de bolnavi din alte ţări europene, mai ales din Franţa şi Italia, ale căror secţii de terapie intensivă sunt saturate.

Potrivit worldometers.info, Germania avea joi confirmate 81.728 de cazuri de Covid-19 şi 997 de decese. Dar această ţară efectuează testări extinse pentru coronavirus şi nu se limitează la testarea cazurilor suspecte sau a celor mai grave.

Citește și: CORONAVIRUS // O jurnalistă a fost reținută în Serbia după ce a scris că un spital nu are materiale de protecție și medicamente

loading...

Comments are closed.