Actual

COVID-19 MOLDOVA // Orașul Glodeni ar putea fi plasat în carantină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Orașul Glodeni ar putea fi plasat în carantină, deoarece în localitate există un număr mare de îmbolnăviri.

Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, la finele ședinței de lucru cu speakerul Zinaida Grecianîi și premierul Ion Chicu.

Șeful statului a menționat că în ultimele opt zile, în R. Moldova media cazurilor de îmbolnăvire a fost de 9,4%, o situație mai bună decât cel mai optimist scenariu anunțat de OMS.

Dacă această dinamică se va menține pe parcursul următoarelor 7-8 zile, către sfârșitul lunii aprilie, autoritățile vor lua decizia de scoatere a unor restricții pentru activitățile economice”, a spus Dodon.

El a adăugat că în ultimele zile situația din Soroca, unde era un focar de infecție, s-a stabilizat, ieri n-a fost înregistrat nici un caz nou.

Până în prezent, în raionul Glodeni au fost înregistrate 96 de cazuri de COVID-19 și patru decese. În orașul Glodeni sunt infectate 38 de persoane printre care mai mulți angajați medicali din cadrul Spitalului Raional Glodeni.

Citește și: Statul se angajează să achite dobânzile pentru agenții economici ce iau credite în perioada stării de urgență

loading...

Comments are closed.