Alte știri

COVID-19 // Olanda anunță carantină TOTALĂ pentru cinci săptămâni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul olandez Mark Rutte a anunțat că Olanda va intra în lockdown de cel puțin cinci săptămâni, puține concesii fiind acordate pentru sărbătorile de sfârşit de an. Care sunt restricţiile dure introduse de astăzi, transmite Telegraph.md, cu referire la Sputnik.md

În cadrul noului lockdown – al doilea până în prezent în Olanda în timpul pandemiei – toate școlile și magazinele se vor închide de marți până pe 18 ianuarie, în timp ce spațiile publice, inclusiv centrele de zi, frizeriile, sălile de sport și cinematografele, se vor închide până pe 19 ianuarie, magazinele alimentare și băncile au permisiunea de a rămâne deschise, în afară de restaurante și baruri.

Rutte a anunțat luni această măsură într-un discurs televizat, în timp ce protestatarii care manifestau împotriva restricțiilor legate de Covid s-au adunat în faţa biroului său de la Haga. Două persoane au fost arestate, a anunţat mai târziu poliția.

„Olanda se închide. Ne dăm seama de gravitatea deciziilor noastre, chiar înainte de Crăciun. Realitatea este că nu avem de-a face cu o gripă inofensivă, așa cum cred unii dintre cei care protestează afară, ci cu un virus care poate ajunge la oricine”, a anunțat Rutte.

De asemenea, Rutte a recomandat populaţiei să limiteze cât mai mult ieşirile, să lucreze de acasă și să nu călătorească în străinătate până la jumătatea lunii martie. „Trebuie să facem totul pentru a ajunge la o situaţie mai bună. Și, da, situaţia se va îmbunătăți”, a adăugat premierul olandez.

Deşi adunările vor fi limitate la cel mult două persoane începând de marți, această restricţie va fi ușor relaxată săptămâna viitoare, fiind permisă primirea a trei vizitatori adulți în case în cele trei zile de Crăciun.

Olanda a înregistrat o creștere a cazurilor de la tradiționala sărbătoare a cadourilor, de pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae. Publicând noile cifre în weekend, oficialii din domeniul sănătății au declarat că creșterea numărului de noi infectări este un „motiv de îngrijorare”, întrucât un număr mult mai mare de noi cazuri (43.103) au fost raportate în ultimele șapte zile faţă de cele înregistrate în săptămâna precedentă (33.949).

Duminică, oficialii olandezi au anunțat că numărul de noi infecții a crescut cu aproape 10.000 în ultimele 24 de ore – cea mai mare creștere din octombrie. Până în prezent, țara a înregistrat peste 630.000 de cazuri și peste 10.100 de decese.

Șeful Pentagonului este primul oficial de rang înalt care se vaccinează public împotriva Covid-19

loading...

Comments are closed.