Alte știri

COVID-19 OLANDA // Fanii vor putea merge pe stadioane numai după apariţia unui vaccin pentru coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Spectatorii din Olanda nu vor putea reveni pe stadioanele de fotbal până la apariţia unui vaccin contra Covid-19, a anunţat joi ministrul olandez al Sănătăţii şi Sportului, Hugo De Jonge, citat de Sky Sports.

Autorităţile olandeze au interzis la sfârşitul lunii aprilie toate evenimente sportive până la 31 august, inclusiv campionatul naţional de fotbal, care nu a putut continua nici cu porţile închise. Sezonul a fost abandonat, fără să se mai acorde titlul de campioană.

Într-un raport către parlamentul olandez, De Jonge a scris că dacă de la 1 septembrie activităţile sportive organizate se vor relua, prezenţa fanilor în tribune va fi interzisă până la apariţia unui vaccin contra noului coronavirus.

”Nu putem menţiona o dată pentru acest ultim pas, aglomerările de persoane. Acest lucru va fi posibil numai dacă va exista un vaccin şi nimeni nu ştie cât va dura. Sperăm să fie cât mai curând, dar un an sau mai mult este un termen foarte realistic”, a precizat ministrul sănătăţii şi sportului din Olanda.

Federaţia olandeză de fotbal (KNVB) a fost surprinsă neplăcut de afirmaţia lui Hugo De Jonge: ”Am fi îngroziţi dacă fotbalul nu se va putea juca în faţa publicului o perioadă aşa de lungă. Ar fi o nouă lovitură financiară foarte serioasă pentru industria fotbalului profesionist”.

De la 11 mai, olandezii pot practica tenisului şi golful, activitatea cluburilor nu se poate relua înainte de 1 septembrie. Cluburile olandeze de fotbal au reluat pregătirea în grupuri restrânse de jucători, dar nu s-a stabilit o dată pentru antrenamentele colective de dinaintea viitorului sezon din Eredivisie.

Citește și: Coronavirus: Italia se apropie de 30.000 de decese

loading...

Comments are closed.