Externe

COVID-19 // Un bebeluș din Peru s-a născut infectat cu noul coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bebeluş s-a născut miercuri, în Peru, infectat cu noul coronavirus, mama sa fiind contaminată, au anunţat autorităţile medicale din această țară, care susțin că acesta este deja al doilea caz de acest tip din lume, ceea ar dovedi că virusul se transmite de la mamă la făt în timpul sarcinii, scrie Digi24.ro, citat de Telegraph.md

Nou-născutul a fost testat imediat după naștere, iar testul s-a dovedit a fi pozitiv. Mama, internată pentru cezariană, fusese testată înainte de operație, iar rezultatul fusese, de asemenea, pozitiv. Mama a fost asimptomatică, iar medicii sunt convinși că fătul a fost contaminat prin placentă.

Bebeluşul, care a cântărit la naştere 3,16 kg, s-a născut într-un spital din regiunea San Martin, din centrul ţării și a fost plasat în izolare alături de mama sa. Starea mamei şi a copilului este stabilă, relatează Canal N.

Din 6 martie, când a început epidemia de Covid-19 în Peru, ţară cu o populaţie de 32 de milioane de locuitori, s-au înregistrat aproape 11.500 de cazuri de îmbolnăvire şi 254 de decese, potrivit worldometers.info.

Citește și: Italia dezvoltă un tratament pentru Covid-19, folosindu-se de sângele pacienților infectați

loading...

Comments are closed.