CSE a anulat starea de alertă în sectorul gazelor naturale

Comisia pentru Situații Excepționale a anulat starea de alertă în sectorul gazelor naturale. Această decizie a fost aprobată, după ce membrii Comisiei au constatat că datorită diversificării surselor de alimentare și suplinirii stocurilor, starea de alertă pe piața gazelor naturale nu mai este necesară.

La fel, CSE a anulat și deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău ce țin de finanțarea și gestionarea serviciilor de asistență personală, decizia care declară ilegal ordinul ministrului Educației și Cercetării, privind încetarea raporturilor de muncă cu șeful Direcției Educației a municipiului Chișinău, dar și decizia prin care s-a aprobat regulamentul cu privire la taxele pentru activitatea grupelor cu program prelungit în școlile din capitală.

Comisia a constatat că nu există niciun temei legal pentru comisia municipală de a lua astfel de decizii și a solicitat Cancelariei de Stat sesizarea Procuraturii Generale întru verificarea acțiunilor persoanelor responsabile pentru adoptarea deciziilor respective.

O altă decizie a CSE se referă la alocarea de către Guvern a sumei de 50 milioane de lei, din Fondul de intervenție, în vederea acordării ajutorului financiar de urgență pentru fermierii afectați de unele calamități naturale înregistrate în anul 2023.

Total
0
Shares
Total
0
Share