CSE l-a împuternicit pe Andrei Spînu să semneze un contract fără licitație publică

Comisia pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean, a aprobat măsurile necesare pentru degajarea traficului greu în vamă și facilitarea implementării Sistemului informațional de programare a rândurilor electronice la frontieră.

Acest sistem va permite transportatorilor să nu aglomereze punctele de trecere a frontierei și să-și programeze online ora exactă de trecere a graniței, prin înregistrarea într-un rând virtual de așteptare.

”Se împuternicește ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (Andrei SPînu – n.r.) să identifice soluții informativ-fezabile și sustenabile pentru fluidizarea transportului auto, decongestionarea punctelor de trecere a frontierei și facilitarea comerțului. Ministrul va încheia contracte de achiziții pe baza negocierilor directe în decurs de 2 zile lucrătoare”, scrie în dispoziția CSE.

Este cunoscut faptul că în perioada de Stare de urgență, actuala guvernare PAS a semnat mai multe contracte fără a se respecta procedura de licitație publică, unele achiziții fiind chiar secretizate și ascunse de opinia publică.

Total
0
Shares
Total
0
Share