Externe

Cuba este lovită de o „creștere dramatică” a numărului de cazuri de Covid, din cauza variantei Delta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circulația variantei Delta a coronavirusului a dus la o „creștere dramatică” a numărului de cazuri în Cuba,  a anunțat, miercuri, Organizația Panamericană a Sănătății.

„Cazurile de Covid-19 şi decesele se înmulţesc în Cuba, unde multe provincii se confruntă cu creşteri dramatice ale infectărilor”, a declarat Carissa Etienne, directoarea OPS, agenţia regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conform Agerpres.

Situaţia este „deosebit de acută” în regiunea turistică Matanzas, a precizat ea.

Potrivit lui Ciro Ugarte, şeful situaţiilor de urgenţă din OPS, Cuba, o țară de 11 milioane de locuitori a cunoscut în această săptămână un record de contaminări de la apariţia virusului în martie 2020.

„Au fost înregistrate peste 43.000 de cazuri, ceea ce reprezintă o creştere de 21% (n. red. – faţă de săptămâna precedentă), cu o medie de 6.199 de cazuri zilnice”, a subliniat Ciro Ugarte care a atras atenţia că varianta Delta circulă deja în mai multe provincii.

Cu toate acestea, el nu a stabilit o legătură cu recentele proteste împotriva regimului care au avut loc în 11 şi 12 iulie – „Numărul cazurilor din Cuba era deja în creştere înainte de manifestaţiile recente”, a spus el.

Cuba nu s-a alăturat programului de distribuţie a vaccinurilor COVAX, sprijinit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi gestionat de OPS în America Latină. Cu toate acestea, un program de vaccinare a fost lansat la mijlocul lui mai, cu două vaccinuri candidate care au fost dezvoltate de oamenii de ştiinţă cubanezi. Până la 17 iulie, 3,3 milioane de persoane, 30% din populaţie, un nivel încă scăzut, au fost vaccinate cu aceste seruri, potrivit lui Ciro Ugarte.

loading...

Comments are closed.