Alte știri

Cultură. Un festival de filme împotriva corupţiei va avea loc la Chişinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un festival cu genericul „Filme împotriva corupţiei” se va desfăşura în perioada 19-21 octombrie la Centrul Cultural „Odeon” din capitală.

Potrivit organizatorilor, în program sînt incluse cele mai bune filme europene care cercetează particularitățile corupției, de la abuzul vizibil din partea puterii politice și a corporațiilor, pînă la conflictele cotidiene nesemnificative. Scopul festivalului este de a pune în discuție problema corupției ca un fenomen internațional cu care trebuie de luptat. Filmele vor fi prezentate la Cinematograful Odeon în limba originală, cu subtitrări în romînă. Intrarea este liberă la toate proiecțiile.

După ceremonia de inaugurare, vor fi proiectate filmele „Il Diva”, dramă satirică, coproducţie Italia, Franţa, realizată în 2008, regizor Paolo Sorrentino şi „Puterea a cincea”, Marea Britanie, Belgia, 2013, regizor Bill Condon. Mîine, vor fi prezentate filmele „Prostul”, Rusia, 2014, regizor Iurii Bykov şi „Poziţia copilului”, Romînia, 2013, regizor Călin Peter Nezer, iar poimîine – filmele „Sistemul”, Germania, 2011, regizor Mark Boder şi „Jocuri murdare”, Germania, 2016, regizor Benjamin Best. Începutul proiecţiilor – ora 18.00.

Festivalul ”Filme împotriva corupției” este organizat la inițiativa Institutului Goethe din Ucraina, în parteneriat cu Agenția Federală pentru Educație Civică și Agenția de distribuție a filmelor independente Arthaus Traffic, în cadrul proiectului Bestechend / Ispititor, care este implementat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei. Partener local — Centrul Cultural German Akzente. Festivalul are loc la Kiev, Krivoy Rog, Poltava, Severodonetsk, Zhytomyr, Zaporozhye și Chișinău.

 

loading...

Comments are closed.