Oficial

Cum a decurs vizita lui Igor Dodon în raionul Căușeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a mers astăzi într-o vizită de lucru în raionul Căușeni, transmite Telegraph.md

Șeful statului a vizitat Mănăstirea de maici ”Sf. Mironosițe Marta și Maria” din satul Hagimus, iar ulterior a mers la spitalul raional, unde s-a documentat cu privire la situația epidemiologică din instituție. În cadrul discuțiilor cu colectivul spitalului, Igort Dodon a comunicat despre decizia de a declara anul curent drept An al Lucrătorului Medical, precum și despre decizia de a dubla salariile cadrelor medicale. De asemenea, a înmânat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unor angajați ai instituției medicale.

În continuarea vizitei, șeful statului a mers la sediul Consiliului Raional Căușeni unde a avut o întrevedere cu conducerea raionului. În cadrul discuției, președintele raionului Căușeni, Gorban Nicolae, a enunțat mai multe probleme cu care se confruntă autoritățile locale și locuitorii precum necesitatea aprovizionării populației cu apă potabilă, instalării unui sistem antigrindină, construcției unei fabrici de prelucrare a deșeurilor menajere, curățarea albiei rîului Botna, renovarea unor obiecte sociale. În context, Igor Dodon a reiterat faptul că susținerea dezvoltării localităților din țara este primordială pentru actuala conducere și a subliniat că va acorda tot sprijinul posibil în soluționarea problemelor abordate.

În raionul Căușeni președintele s-a familiarizat și cu activitatea a trei agenți economici din satul Fîrlădeni: SRL „Farlad Agro”, întreprindere care cultivă grîu, orz de toamnă și orz de primăvară, porumb și floarea soarelui și care deține livezi de cais, piersici și cireși; „Camagrocar” SRL și „Damirvit” SRL, specializate în cultivarea porumbului, a viței de vie, prunilor, vișinilor, caiselor și căpșunelor. Șeful statului a dat asigurări că în cel mai scurt timp guvernarea va lansa mai multe inițiative menite să susțină dezvoltarea sectorului agroindustrial al țării.

Pe finalul vizitei în Căușeni, președintele a mers la veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Curdoglo Gheorghii din satul Baurci, căruia i-a înmânat „Ordinul Republicii” cea mai înaltă distincție a țării.

Citește și: Șeful statului, în vizită de lucru în raionul Ștefan Vodă

loading...

Comments are closed.