Alte știri

Cum faci economie pe perioada de carantină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trăim vremuri tulburi. Nu știm ce se va întâmpla mâine și neapărat din cauza scenei politice care ne-a obișnuit cu schimbări dese, ci din cauza pandemiei de coronavirus. Majoritatea oamenilor care muncesc la birouri au fost trimiși acasă, în telemuncă. Izolarea este cea mai bună metodă de a te proteja pe tine și pe cei dragi de virus. Însă, statul în izolare voluntară într-o perioadă de carantină vine cu propriile provocări, cel puțin din punct de vedere financiar.

Pentru a te pregăti de o perioadă lungă de stat în casă, trebuie neapărat să îți faci provizii. Având în vedere că acestea sunt până la urmă o investiție pentru că trebuie să cumperi cantități mari, poți să iei un credit rapid de la Forza Credit pentru a umple cămara. Poți, însă, să și economisești bani în această perioadă, astfel ca pe viitor, să fii pregătit financiar pentru o perioadă de criză. Iată cum faci economie pe perioada de carantină.

Gătește acasă

Avantajul de a-ți petrece mult timp acasă este că poți să gătești, printre altele. Asta înseamnă că vei economisi toți banii aruncați pe mâncarea comandată. Există rețete și tutoriale pe internet care să te ajute. Este important, totuși să nu cumperi în fiecare zi produse proaspete. Învață să faci conserve pe care să le folosești pe viitor. De asemenea, poți să ai grijă și la aportul caloric gătind acasă, deoarece nu vei putea să mergi la sală, iar alergatul în natură este periculos.

Cumpără la bax

Fă-ți o listă de ingrediente bază pe care le consumi în mod uzual și cumpără-le la bax. Având în vedere că nu este indicat să ieși la cumpărături zilnic, optează pentru variantele uscate sau congelate. De asemenea, trebuie că cumperi orez, făină, zahăr, ovăz și alte alimente in acre poți face mai multe tipuri de mâncare. Conservele sunt și ele foarte bune, având în vedere că rezistă foarte mult timp. Dacă cumperi la bax, în special în cazul în care găsești oferte speciale, vei economisi o sumă de bani, chiar dacă investiția inițială este mare. Pe termen lung, nu vei mai ieși la cumpărături și nu vei cheltui bani, dacă ai grijă cum îți compui lista.

Elimină produsele inutile de pe lista de cumpărături

Cosmetice, haine și alte cumpărături pe care le faci pentru a socializa, le poți elimina. Având în vedere că stai în casă, nu trebuie să îți schimbi garderoba și nici să te parfumezi. Prin urmare, poți să scazi aceste produse de pe listă. De asemenea, nici nu vei mai ieși cu prietenii la cafea, ceea ce înseamnă că mai poți economisi niște bani.

Trebuie totuși să investești în produse de igienă. Săpun, gel de duș, șampon și pastă de dinți ar trebui să cumperi mai multe. Spălarea pe mâini este cea mai simplă metodă de a te proteja de coronavirus. Prin urmare, chiar dacă nu ții la etichetă, trebuie să menții o igienă riguroasă, chiar dacă stai acasă.

Pune fiecare ban necheltuit deoparte

Cea mai simplă metodă de a economisi pe perioada de carantină este să pui deoparte banii pe care nu îi cheltui. Echivalentul la cafelei zilnice băute la cafenea, a mâncatului în oraș și chiar al abonamentului la sală și la transport le poți vira într-un cont de economii. Vei vedea că la finalul perioadei de carantină vei strânge o sumă frumușică în acel cont.

Însă, trebuie să menții acest obicei și după terminarea carantinei. Renunță la obiceiurile pe care cheltui mulți bani, fără vreun scop, iar acea sumă pune-o departe. Astfel, vei putea economisi pe termen lung. Iar următoare criză te va prinde mult mai stabil din punct de vedere economic.

Pregătirea pentru perioada de carantină presupune o cheltuială destul de mare. Pentru a-i face față poți să iei un credit rapid. Iar apoi, folosește timpul petrecut în izolare voluntară să înveți și să îți dezvolți un obicei de a economisi. Încetul cu încetul vei plăti creditul și apoi vei rămâne cu bani în cont, pentru a te pregăti pe viitor pentru o altă situație neplăcută.

loading...

Comments are closed.