Cum l-a poreclit Filip, pe Vlad Plahotniuc, după ce acesta a plecat din țară

„Diaspora” trebuie să aibă o voce în Parlament și un cuvânt de spus în politică, a declarat aseară președintele democrat Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă dedicat plecării celor șase deputați din Partidul Democrat.

Nu este o insultă adusă miilor de cetățeni moldoveni aflați peste hotare, ci este tocmai numele cu care era poreclit fostul președinte democrat Vlad Plahotniuc în interiorul partidului, după ce a părăsit țara în iunie 2019.

Deși nu a dat nume, Pavel Filip a declarat că, pentru cei rămași, „mai puțin contează de la cine și-au cerut voie și cu cine au coordonat plecarea din partid” cei șase deputați, în frunte cu Andrian Candu. Asta în condițiile în care fostul vicepreședinte democrat și președinte al Parlamentului a recunoscut, în cadrul unei emisiuni tv, că a discutat cu nașul său de cununie înainte de decizia de a părăsi Partidul Democrat, transmite realitatea.md.

„Totuși, așa cum spunea un coleg de-al nostru, „Diaspora” trebuie să aibă o voce în Parlament și un cuvânt de spus în politică”, a continuat actualul președinte democrat. Sursele realitatea.md afirmă că tocmai „Diaspora” este porecla fostului președinte democrat Vladimir Plahotniuc, după ce acesta a părăsit Republica Moldova în iunie 2019 odată cu cedarea puterii.

Astfel, Pavel Filip și-a exprimat regretul că cei șase colegi „au fost folosiți ca pioni într-un joc care pe departe nu le aparține lor”, dar a dat asigurări că „începând de astăzi, asupra Partidului Democrat nu se mai pot exercita influențe din exterior și vă spun acest lucru cu toată responsabilitatea”. „Deciziile pe care le va lua formațiunea vor prezenta exclusiv voința membrilor și susținătorilor Partidului Democrat”, a conchis președintele PDM la acest subiect.

Citește și: Fracțiunea PDM are un nou vicepreședinte și un nou secretar

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share