Alte știri

Cum Maia Sandu a lipsit lucrătorii medicali de 40% din salariu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a lipsit lucrătorii medicali de o majorare de salariu de 40%. Despre aceasta a anunțat deputatul Vladimir Odnostalco, în cadrul unui briefing de presă, transmite Telegraph.md

Odnostalco a explicat pe pași cum s-a ajuns la astfel de situație. Astfel, socialistul a explicat că că încă din anul 2019, PSRM a avut platformă preelectorală, pentru 4 ani și în pofida faptului că Parlamentul a funcționat doar 2 ani, multe din conținutul platformei electorală a PSRM a fost realizat.

„Noi mereu am găsit resursele financiare necesare pentru realizarea proiectelor promise. Menționez că chiar și în contextul pandemiei COVID-19, noi totuși am reușit să majorăm salariile celor care se află în prima linie de luptă cu COVID-19, medicilor.” a spus Odnostalco.

Prima majorare salarială în această direcție a avut loc la 1 aprilie 2020, cu 10%. După aceasta, la inițiativa președintelui de atunci, Igor Dodon, a fost propusă majorarea salariilor cu 100%.

Primul pas a fost făcut pe 1 septembrie 2020, atunci salariul de bază a fost majorat cu 30%, iar al doilea pas, la data de 1 ianuarie 2021, la fel cu 30%.

„Ultimul pas, în această direcție urma să fie pe 1 iulie 2021. Noi planificam să majorăm salariile lucrătorilor medicali cu 40%! Dar din păcate, din cauza ambițiilor nesănătoase ale Maiei Sandu, dânsa a lipsit lucrătorii noștri medicali de majorarea salariilor.” a concluzionat Odnostalco.

Citește și: VIDEO // Deputat: Maia Sandu a lăsat medicii și angajații din sănătate fără majorarea salarială

loading...

Comments are closed.