Alte știri

Cum putem preveni un incendiu? Recomandările pompierilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Campania de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon continuă în localitățile din țară. În acest sens angajații IGSU merg în gospodăriile oamenilor din localitățile rurale pentru a le oferi recomandări în vederea evitării riscurilor și producerii incendiilor.

Salvatorii atenționează oamenii asupra exploatării surselor de încălzit, dar și a necesității verificării sobelor înainte de utilizare. Pompierii îndemnă persoanele să evite conectarea la energie electrică a reșourilor defecte sau a instalațiilor improvizate.

Mai mult, atenționările pompierilor sunt și la capitolul exploatării coșurilor de fum, dar și a necesității aerisirii încăperilor. Salvatorii sugerează ca focul să fie stins în sobe pe parcursul nopții, iar obiectele de mobilier să nu fie apropiate de acestea.

O atenție sporită trebuie acordată minorilor. Specialiștii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu le permit celor mici să aprindă focul în sobe.

Potrivit IGSU Campania de prevenire a ajuns în localități din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Dondușeni, Soroca, Drochia, Florești, Cahul, Cantemir și Taraclia. Conform Inspectoratului de la începutul sezonului rece a fost efectuată evaluarea riscului de incendiu la 9025 case de locuit și instruiți peste 17 mii de oameni.

Totodată specialiștii au verificat starea de funcționare a peste 4 mii sobe cu acumulare de căldură și canale de evacuare a fumului, iar în locurile publice din localitățile țării au fost afișate 1349 de materiale informative.

loading...

Comments are closed.