Actualitate

Cum s-a desfășurat vizita lui Igor Dodon în raionul Cantemir

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, președintele Igor Dodon a întreprins o vizită de lucru în raionul Cantemir, transmite Telegraph.md

Șeful statului s-a întâlnit cu președintele raionului, Anatolie Ichim, cu care a discutat mai multe subiecte legate de dezvoltarea social-economică a regiunii, inclusiv problemele din agricultură, asigurarea cu apă, gazificarea și reabilitarea drumurilor.

Ulterior, președintele a mers la spitalul raional, unde s-a documentat cu situația privind pandemia. Acesta a adresat mulțumiri administrației locale și personalului medical pentru acțiunile de combatere a epidemiei de COVID-19.

În continuarea vizitei, Igor Dodon a mers la veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Mihail Mitrofan, pe care l-a felicitat cu ocazia Zilei Victoriei, care a fost marcată recent, înmânându-i Ordinul Republicii, distincția supremă a țării.

Pe finalul vizitei președintele s-a familiarizat cu activitatea întreprinderii agricole CAP „GLIA” din raionul Cantemir, unde pe o suprafață de circa 10 mii de hectare, o jumătate dintre care se află pe teritoriul raionului vecin Leova, sunt cultivate culturi de cîmp (90% din suprafață), preponderent grîu și porumb, precum și plante multianuale. Întreprinderea utilizează tehnică performantă datorită căreia a crescut productivitatea muncii. În perioada de vîrf, aici muncesc zilnic pînă la 350 de persoane. Igor Dodon a  salutat rezultatele bune ale acestei gospodării agricole, menționând că statul va susține sectorul agricol, atît de important pentru economia națională.

loading...

Comments are closed.