Actualitate

Șeful statului a mers astăzi într-o vizită la Portul Giurgiulești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a vizitat astăzi Portul Internațional Liber Giurgiulești, unde a discutat despre situația actuală, dar și despre necesitățile de dezvoltare a portului, relatează Telegraph.md

Portul Giurgiulești reprezintă un nod de transport unic în țara noastră, situat la intersecția granițelor Republicii Moldova, României și Ucrainei, amplasat pe Dunărea de Jos și având statut de port fluvio-maritim datorită prevederilor Convenției privind regimul Dunării.

Portul include un terminal petrolier, cerealier și de pasageri, un nod feroviar care face legătura între Moldova și țările vecine.

Igor Dodon a relatat administrației întreprinderii că în 2005-2009, în calitate de vice-ministru al Economiei, apoi ministru și prim-viceprim-ministru, a monitorizat construcția instalațiilor portuare și modernizarea infrastructurii din zonă.

Președintele a discutat cu reprezentanții conducerii întreprinderii despre necesitatea de adâncire a albiei râului pentru a putea primi nave de o capacitate mai mare. De asemenea, a dat asigurări că întreprinderea va primi tot sprijinul necesar din partea statului pentru dezvoltarea acestui port, care joacă un rol important în dezvoltarea comerțului exterior al Moldovei.

Citește și: Șeful statului a vizitat două întreprinderi importante din raionul Cahul

loading...

Comments are closed.