Alte știri

Cum s-a desfășurat vizita lui Igor Dodon la Glodeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, președintele Igor Dodon a întreprins o vizită de lucru la Glodeni, unde a avut o întrevedere cu președintele raionului, Ion Cojocaru, cu care a abordat diferite subiecte legate de dezvoltarea regiunii, de problemele cu care se confruntă autoritățile locale, inclusiv situația epidemiologică din țară, relatează Telegraph.md

De asemenea, președintele l-a vizitat pe Nicolae Colibaba, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în vîrstă de 98 de ani, căruia i-a adresat sincere felicitări cu ocazia Zilei Victoriei și i-a înmînat Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție a țării noastre.

Ulterior, Igor Dodon a vizitat spitalul raional din Glodeni, pentru a se familiariza la fața locului cu situația epidemiologică din această regiune unde, pînă nu demult, a fost unul dintre cele mai mari focare de răspîndire a coronavirusului. Pe perioada epidemiei, în instituție au fost internate 187 de persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre care 164 s-au vindecat, 18 au decedat, 14 urmează tratament la domiciliu, iar încă o persoană se află în spital, în stare gravă.

Datorită eforturilor considerabile ale medicilor și acțiunilor coordonate ale autorităților locale și celor centrale, s-a reușit stabilizarea situației. În legătură cu aceasta, șeful statului a exprimat recunoștință tuturor lucrătorilor medicali, asigurîndu-i de faptul că va lansa o inițiativă de majorare esențială a finanțării sistemului de sănătate, inclusiv sub formă de creștere a salariilor.

Citește și: Igor Dodon a vizitat spitalul raional din Drochia, dar și două întreprinderi din regiune

loading...

Comments are closed.