Alte știri

Cum se desfășoară studiile celor 1650 de elevi din cadrul instituțiilor de învățământ cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aproximativ 1650 de elevi își desfășoară studiile în cadrul instituțiilor de învățământ gimnazial și liceal cu predare în grafie latină din stânga Nistrului și mun.Bender.

Începând cu data de 1 septembrie al acestui an gimnaziile și liceele cu predare în grafia latină își desfășoară activitatea în regim normal.

Din totalul celor circa 1650 de elevi, 165 (10%) au început anul de studii în clasa a I-a, conform planului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării.

Șefa Secției politici sectoriale de reintegrare a țării Aurelia Barbaroș a participat la evenimentul festiv dedicat începutului noului an școlar 2021-2022 și se află într-un contact permanent cu directorii și cadrele didactice din cadrul instituțiilor de învățământ menționate supra.

Funcționarea normală a instituțiilor de învățământ în grafia latină din regiunea transnistreană este în vizorul constant al Chișinăului, iar autoritățile Republicii Moldova depun eforturi consistente întru buna desfășurare a procesului didactic.

La mijlocul lunii august 2021, în conformitate cu practicile existente au fost organizate inspecții comune a edificiilor închiriate în regiunea transnistreană de către 5 instituții de învățământ cu predare în grafie latină, cu antrenarea specialiștilor de profil de pe ambele maluri ale Nistrului, urmare cărora urmează a fi emis un raport de evaluare ce va fi coordonat în modul stabilit.

loading...

Comments are closed.