Cum vor fi acordate compensațiile pentru perioada rece a anului? Avizul Guvernului

Guvernul pregătește un proiect care propune schimbări în calculul compensațiilor pentru vulnerabilitate energetică, informează telegraph.md

Aceste compensații țin cont de veniturile din perioada mai-octombrie și au în vedere munca nedeclarată a persoanelor peste 22 de ani.

Potrivit proiectului, autoritățile vor lua în considerare cel puțin un venit lunar echivalent cu venitul net din salariu de funcție a genului de activitate economică prestat pentru fiecare persoană peste 22 de ani care a fost identificată ca prestand muncă nedeclarată în această perioadă.

De asemenea, proiectul prevede că la calcularea venitului lunar al gospodăriei se vor analiza informații despre ratele lunare ale creditelor pentru locuință, indemnizațiile și alocațiile pentru copii, pensiile de întreținere și ratele lunare ale chiriilor.

Atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică se va efectua în funcție de raportul dintre cheltuielile pentru resursele energetice și venitul disponibil pentru achitarea energiei sau raportul dintre venitul global lunar și nivelul minim de cheltuieli.

Total
0
Shares
Total
0
Share