Alte știri

Curtea de Apel Chișinău a fixat data primei ședințe de judecată a dosarului Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

După strămutarea dosarului Șor de la Cahul, Curtea de Apel Chișinău a fixat data primei ședințe de judecată. Aceasta a fost programată pentru ziua de 13 septembrie, ora 14.00, transmite IPN.

Raportor pe dosar este judecătorul Ion Bulhac. Din completul de judecată mai fac parte și magistrații Stelian Teleucă și Oxana Robu.

După ce, pe 25 august, a fost înregistrată în procedură cauza penală în privința inculpatului Ilan Șor, Curtea de Apel Chișinău informa că dosarul a fost repartizat „în mod automat-aleatoriu unui complet de judecători prin intermediul Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor”.

Curtea Supremă de Justiție a admis cerea avocaților lui Ilan Șor privind strămutarea judecării cauzei penale în privința clientului lor, de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Potrivit aceleiași încheieri, CSJ a dispus menținerea încheierii Curții de Apel Cahul legată de înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată față de inculpatul Ilan Şor, cu măsura preventivă – arestul preventiv și darea în căutare a inculpatului.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. În iunie 2019, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsirea ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară. La alegerile din 11 iulie, Ilan Șor a obținut din nou mandatul de deputat, fără a se prezenta la vreo ședință la Parlament.

loading...

Comments are closed.