Externe

„Dacă mor, voi sunteți responsabili”. Reacții dure le Jocurile Olimpice din cauza condițiilor „inacceptabile”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Temperaturile foarte mari și umiditatea ridicată de la Tokyo le pun probleme serioase jucătorilor de tenis de la Jocurile Olimpice, în ultimele zile existând mai multe plângeri din partea sportivilor, informează Digisport.ro

Miercuri, iberica Paula Badosa (29 WTA) a cerut intervenția medicilor după ce a pierdut primul set contra cehoaicei Marketa Vondrousova, scor 3-6. Jucătoarea din Spania a abandonat, nu a putut pleca pe propriile picioare și a avut nevoie de un cărucior cu rotile.

Cele mai dure reacții au fost în timpul meciului Fabio Fognini (31 ATP – Daniil Medvedev (2 ATP), care a început miercuri, în jurul orei locale 11:10. Sportivul rus s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-2, dar s-a plâns de condițiile de la Ariake Tennis Park.

Întrebat de arbitrul de scaun dacă mai poate continua meciul, Medvedev a răspuns: „Pot să termin meciul, dar e posibil să mor. Dacă mor, voi sunteți responsabili”.

Argentinianul Diego Schwartzman (13 ATP) a fost eliminat în optimile turneului de tenis de la Jocurile Olimpice, după 1-6, 6-2, 1-6 contra rusului Karen Khachanov, și a avut un discurs similar.

„E greu să joci așa. Nu știu câte grade sunt, dar se simte de parcă ar fi 40. E o nebunie că ne trimit să jucăm ziua, la 12:00, când sunt 40 de grade. E o nebunie că trei persoane, care au aer condiționat, decid că trebuie să jucăm.

Stau pe fotolii, iar apoi vin la final, după ce se termină meciul, cu ochelari de soare. A fost un meci care a depins de cel care rezistă mai mult. A părut ca în ‘The Walking Dead'”, a spus Schwartzman, citat de Marca.

Sursa citată scrie că nu numai jucătorii au de suferit din cauza condițiilor meteorologice. Inclusiv un jurnalist a fost scos pe targă din complex.

„E inacceptabil. Ne tratează de parcă am fi roboți, dar nu avem ce face. Suntem singuri, fără ajutor. Timpul de recuperare dintre game-uri este inacceptabil. Mă gândesc că oamenii care au decis asta nu au jucat niciodată tenis”, a declarat belgianul Gilles Simon

„E foarte greu. Din cauza faptului că este foarte cald și umiditatea este ridicată, căldura rămâne în teren. În alte zile a mai bătut vântul, te mai ajuta să te răcorești, dar astăzi a fost o provocare. Mă bucur că am trecut de acest prim hop”, a spus şi Novak Djokovic.

Citește și: Joe Biden și Svetlana Tihanovskaia s-au întâlnit la Casa Albă

loading...

Comments are closed.