Dan Perciun ridică întrebări privind activitatea Procuraturii Anticorupție, după declarațiile șefului CNA

Într-o declarație recentă, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun, a ridicat mai multe întrebări cu privire la activitatea Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova. El a evidențiat faptul că există preocupări serioase atunci când Centrul Național Anticorupție (CNA) consideră că dosarul Hotelul Național este tratat superficial de către Procuratura Anticorupție, lăsând astfel să planeze semne de întrebare asupra integrității instituției.

Perciun a subliniat importanța unei discuții în plen cu Procurorul General și șefa Procuraturii Anticorupție, având în vedere informațiile și preocupările ridicate în legătură cu activitatea lor. El a sugerat că audierea directorului CNA, care a avut loc astăzi în plen, ar trebui să fie urmată de o discuție amplă cu ceilalți reprezentanți ai sistemului judiciar pentru a aborda aceste probleme.

În context, directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, a adus la cunoștința publică îngrijorarea sa referitoare la starea actuală a relațiilor dintre CNA și Procuratura Generală, precum și Procuratura Anticorupție, care este condusă de Veronica Dragalin. Rusu a subliniat că recent au apărut incertitudini și dificultăți în colaborarea dintre cele două instituții, în special atunci când CNA solicită investigarea cazurilor de rezonanță, legate de spălarea de bani în valoare de sute de milioane de lei.

Directorul CNA a subliniat discrepanța în utilizarea resurselor limitate, exemplificând că în unele situații se investesc mari eforturi în investigarea unor cazuri minore, cum ar fi un medic care primește o sumă mică de bani, în timp ce cazurile majore, care afectează în mod direct societatea, rămân în umbră. Rusu a subliniat necesitatea concentrării pe investigarea cazurilor cele mai importante și combaterea eficientă a corupției în Republica Moldova.

VIDEO // Declarații curajoase ale șefului CNA: Critici aduse Veronicăi Dragalin și Procuraturii Generale

Total
0
Shares
Total
0
Share