Datele OMS: Doar o singură țară din UE implementează suficiente măsuri pentru a opri fumatul

Olanda este singura țară din Uniunea Europeană, care a pus în aplicare toate măsurile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a reduce fumatul la nivel global, scrie Euronews.ro

Olanda și Republica Mauritius suplinit lista pe care se mai află Brazilia și Turcia în punerea în aplicare a acestor măsuri, potrivit ultimului raport al agenției de sănătate a ONU privind progresele înregistrate în controlul tutunului.

„Felicit Mauritius pentru că a devenit prima țară din Africa, iar Olanda pentru că a devenit prima țară din Uniunea Europeană care pune în aplicare la cel mai înalt nivel întregul pachet de politici de control al tutunului al OMS”, a declarant directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS recomandă monitorizarea consumului de tutun și prevenirea acestuia, protejarea populației împotriva fumului, oferirea de ajutor pentru renunțarea la fumat, avertizarea populației cu privire la pericolele fumatului, aplicarea interdicțiilor privind publicitatea și creșterea taxelor pe tutun.

Anual fumatul este responsabil de 8,7 milioane de decese la nivel mondial și de aproximativ 700 de mii de decese doar în Uniunea Europeană.

„Fumatul este cel mai mare risc de sănătate care poate fi evitat și cea mai importantă cauză de deces prematur în UE”, potrivit Comisiei Europene.

Dintre cele 8,7 milioane de persoane care mor la nivel mondial din cauza fumatului, aproximativ 1,3 milioane de decese se înregistrează în rândul persoanelor care nu consumă tutun, inclusiv sugari și copii, precizează OMS.

Total
0
Shares
Total
0
Share