De astăzi, orice vizitator care nu înnoptează la Veneția trebuie să plătească online o taxă de 5 euro, la intrarea în oraș

 

Veneția devine astăzi primul oraș din lume care introduce un sistem de plată pentru turiști, în încercarea de a reduce mulțimile de vizitatori care se înghesuie pe canale în timpul sezonului de vârf, scrie TVR Moldova

De astăzi, orice vizitator care nu înnoptează la Veneția trebuie să plătească online o taxă de intrare de 5 euro înainte de a intra în oraș.

Este prima dintre cele 29 de zile din acest an în care vizitatorii sunt taxați pentru a intra. Inspectori ai municipalității vor face verificări aleatorii și vor da amenzi între 50 și 300 de euro celor care nu se conformează.

Nu închidem orașul, încercăm doar să-l facem locuibil, a declarat primarul Veneției.

Pe lângă introducerea taxei de intrare, municipalitatea a interzis, de asemenea, navelor mari de croazieră să navigheze în laguna venețiană și a anunțat noi limite privind dimensiunea grupurilor de turiști.

Vânzarea de bilete se află într-o fază experimentală. În viitor, Veneția ar putea percepe taxe mai mari în anumite perioade ale anului, pentru a descuraja turiștii.

Total
0
Shares
Total
0
Share