Politic

De ce nu a mers Igor Dodon în vizită în statele vecine? Răspunsul președintelui

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon este primul președinte al Republicii Moldova care nu și-a vizitat vecinii – România și Ucraina. Rusia, însă, este destinația unde merge cel mai des în vizite oficiale sau „de lucru”, transmite Telegraph.md, cu referire la Cotidianul.md

Întrebat în cadrul vlogului său, Dodon a fost întrebat de ce nu a întreprins, în timpul mandatului de aproape 4 ani, vizite oficiale în România și Ucraina și de ce președinții acestor două țări nu au vizitat Republica Moldova în timpul mandatului său.

„Cu președinții ambelor țări am avut unele întrevederi oficiale și neoficiale, și avem un dialog constant”, a declarat Dodon.

Cât privește vizitele, acesta spune că „noi mereu am fost deschiși, i-am invitat și pe unii și pe alții”.

Citește și: Cât ne-au costat vizitele lui Dodon în afara țării

Dodon a adăugat că vecinii sunt dați de la Dumnezeu și cu ei trebuie să ai relații bune.

„Noi ne stimăm vecinii, sunt dați de la Dumnezeu. Și românii, și ucrainenii sunt parteneri strategici și trebuie să trăim bine cu ei. Vom trăi bine în continuare cu toți și vom găsi limbă comună”, a adăugat șeful statului.

De menționat în cei aproape 4 ani de mandat Igor Dodon a mers în nenumărate vizite în Federația Rusă. Acesta a mai mers în Turcia, Azerbaijan și alt țări CSI. Dodon nu a fost însă în vizite în țări UE.

Citește și: Cât costă la ora actuală un deputat? Răspunsul președintelui

loading...

Comments are closed.