De la începutul anului, circa 32.000 de persoane au beneficiat de consultații gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”

pavel Filip, Peste 24 mii de persoane au fost examinate gratuit, în cadrul programului „Un doctor pentru tine”, pentru moldova, partidul democrat, pdm plahotniuc candu, 

De la începutul anului 2019, circa 32.000 de persoane din localitățile rurale au fost consultate gratuit de către echipele mobile de specialiști în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”. Echipele de medici continuă să meargă în sate conform orarului stabilit de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Astfel, în săptămâna 13-17 mai curent, echipele vor oferi consultații gratuite populației din localitățile rurale, după cum urmează: Pe data de 14 mai, specialiștii endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi se vor afla în Centrele de Sănătate din satul Frunză, Otaci, Dîngeni din raionul Ocnița, iar pe 16 mai, în localitățile Corlăteni, Recea și Zăicani din raionul Rîșcani.
 
În această perioadă copiii din localitățile rurale din raionul Fălești, satele Glinjeni, Ișcălău, Ciolacul Nou, Chetriș și Bocșa vor fi consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică. Beneficiarii Centrului de plasament temporar pentru persoane vârstnice și cu dizabilități din Cocieri, raionul Dubăsari, vor putea face screening prin radiografie pulmonară, iar femeile din localitățile rurale din raioanele Florești, Ștefan-Vodă și Taraclia vor beneficia de servicii de screening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile.
 
Amintim că, în luna august 2018, la inițiativa Prim-ministrului Pavel Filip, a fost lansată campania „Un doctor pentru tine” pentru a spori accesul populației din zonele rurale la servicii specializate. În total au fost consultate 70393 de persoane.
Total
0
Shares
Total
0
Share