DECIS! Grădinițele din Chișinău vor avea mobilier nou până la finele acestui an

Grădinițele din Chișinău vor avea mobilier nou până la finele acestui an, primaria capitalei, ruslan codreanu, guvernul filip, pdm, partidul democrat din moldova 
Primăria municipiului Chişinău va aloca mijloacelor financiare suplimentare pentru dezvoltarea infrastructurii şi bazei tehnico-materiale a instituţiilor de educaţie. În acest sens, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a venit cu propuneri. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de primarul general interimar, Ruslan Codreanu, scrie Deschide.md.
„Din economiile făcute pe parcursul anului, am decis să alocăm 4,3 milioane MDL adiţional pentru luna noiembrie, pentru a procura paturi, mese, scaune şi dulapuri noi în grădiniţe. 91 de grădiniţe vor fi echipate cu mobilier nou până la sfârşitul anului” – a declarat Ruslan Codreanu. 
 
“Chiar dacă acum mă simt un pompier care tot încearcă să stingă focuri şi focare în municipiu, grădiniţele rămân prioritatea mea. Vreau să Vă spun că şi platforma egradinita, şi report abuz, şi bugetul de 4 ori mai mare alocat pentru reparaţia grădiniţelor în acest an, şi reîntoarcerea grădiniţelor în proprietatea municipiului, şi restabilirea iluminatului stradal la peste 100 grădiniţe din oraş, şi transparenţa bugetară, şi problema produselor sanitare, şi lupta cu corupţia, nu erau posibile fără implicarea părinţilor. Responsabilitatea mea a fost să mişc din loc lucrurile, dar doar datorită unui dialog continuu pe care îl am cu părinţii şi sesizărilor primite” – a mai spus primarul capitalei. 
 
Sistemul de educație timpurie din municipiul Chișinău include 159 de instituții de învățământ preșcolar, cu un contingent de aproape 38 de mii de copii.
Total
0
Shares
Total
0
Share