Externe

Decizie radicală: Ucraina a întrerupt circulația trenurilor de pasageri spre Rusia!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul de la Kiev anunță noi măsuri în ceea ce privește circulația trenurilor de pasageri către Federația Rusă. Măsurile anunțate vor viza și alte segmente din sfera transporturilor. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii de la Kiev, Vladimir Omelean, notează Deschide.md.

„Astăzi am semnat un document istoric. De acum încolo spre Moscova vor merge doar urșii, la fel ca în vremurile bune”, ar scris Omelean pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului de la Kiev, instituția pe care o conduce a făcut o serie de propuneri care nu vizează doar transportul de pasageri pe cale ferată. Aceste propuneri au menirea de a contracara acțiunile Rusiei în special în bazinul Mării Azov, acolo unde Moscova perturbează activitatea transportului naval ucrainean.

Amintim că ieri, Departamentul de Stat american și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acțiunile Rusiei în acest bazin. Experții de la Kiev susțin că aceste măsuri nu ar trebui să petrurbeze activitatea trenurilor din Republica Moldova care circulă spre Rusia întrucât ele doar tranzitează teritoriul ucrainean.

loading...

Comments are closed.