Alte știri

Declarația controversată a unei fețe religioase iraniene: „Oamenii care s-au vaccinat anti-COVID au devenit homosexuali“

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cleric iranian, din orașul sfânt Qom, a făcut o afirmație homofobă despre persoanele vaccinate împotriva coronavirusului, susținând că acestea devin homosexuale după ce primesc serul.

„Nu te apropia de cei care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Au devenit homosexuali“, a scris Ayatolah Abbas Tabrizian, pe rețeaua socială Telegram.

Islamistul are aproape 210 000 de fani pe contul său Telegram. Tabrizian este cunoscut pentru opiniile sale disprețuitoare despre medicina occidentală.

Spre exemplu, anul trecut, a apărut un video în care clericul arde Manualul de medicină al lui Harrison.

Reacțiile apărute: „Suferă de lipsa cunoștințelor și a umanității“

Sheina Vojoudi, o disidentă iraniană, a reacționat: „La fel ca alți clerici din regim, și Tabrizian raportează toate lipsurile la sexualitate. Clericii din Iran suferă de lipsa cunoștințelor și a umanității. De fapt, obiectivul său, prin răspândirea unor astfel de prostii, este să încerce să sperie oamenii (să nu se vaccineze – n.r) “.

Ayatollah Tabrizian combină ignoranța științifică cu un apel la homofobie. El demonizează atât programul de vaccinare, cât și persoanele LGBT + fără să aibă dovezi, încercând să sperie publicul să nu se vaccineze împotriva Covid-19. Tipic pentru mulți lideri religioși și polici iranieni, afirmațiile sale sunt bizare, iraționale,au scopul de a ataca LGBT și pun prejudecățile teologice înainte cunoștințelor științifice“, spune și Peter Tatchell, militant pentru drepturile omului și LGBTQ+.

sursa: NewsIn.md

Citește și: Italia anunță că din aprilie va putea vaccina lunar 10 milioane de oameni

loading...

Comments are closed.