Alte știri

Declarația integrală a liderului PSRM despre rezultatele alegerilor de ieri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon a ținut o conferință de presă după anunțarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Declarația integrală a liderului socialist o vedeți mai jos:

”Stimați concetățeni, am văzut cu toții rezultatele acestor alegeri. Ele vorbesc multe despre atmosfera și așteptările din societate. Oamenii au dorit din nou schimbarea și au obținut-o.

Asemenea schimbare, asemenea alternanță la guvernare e normală în orice democrație. Odată la câțiva ani, oamenii vor sa încerce ceva nou și asta e firesc în politică. Cândva, în anii 1990, au dominat agrarienii și Snegur, apoi în 2001 au venit comuniștii și Voronin, apoi în 2009 pe zece ani au venit alianțele AIE cu Filat, Ghimpu și Plahotniuc, iar după o foarte scurtă perioadă de conducere socialistă, în perioada pandemiei, la guvernare în Moldova iată că vine PAS cu Maia Sandu. Să vedem ce vremuri vor aduce ei. Toți îi vom urmări cu mare interes.

Noi le dorim succes colegilor din Parlament și sperăm că nu vor dezamăgi așa cum au dezamăgit Alianțele de dreapta de până la ei. Să sperăm că nu se vor mai fura miliarde, ca sub AIE, iar oamenii nu vor mai părăsi masiv țara, din disperare și sărăcie, ci se vor întoarce la locuri noi de muncă și la salarii și pensii mari, așa cum li s-a promis.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a luat un rezultat onorabil la aceste alegeri, deși noi evident că ne-am dorit un procent general mai înalt. Dar mandatele pe care le-am obținut ne vor permite să ne manifestăm activ în Parlament și să apărăm cu toată forța și energia interesele cetățenilor, să purtăm răspundere în fața alegătorilor noștri.

Rezultatul partidului PAS trebuie apreciat într-un mod realist, rațional, cu plusurile și riscurile pe care le presupune un asemenea rezultat, de peste 60 de mandate. Republica Moldova a pășit de azi într-o nouă perioadă politică, foarte controversată, când un singur partid a obținut monopolul total asupra politicii moldovenești. Azi PAS deține și Președinția, și majoritatea în Parlament, și viitorul Guvern, și controlul politic asupra Curții Constituționale și a altor instituții de stat. Avem o nouă formă de stat captiv, dacă vreți.

Și de acum înainte nici președinta Maia Sandu, nici PAS nu mai pot avea scuza că ceva le lipsește, că cineva le încurcă sau că nu au competențe. Ei nu mai pot da vina pe socialiști, pe cursul valutar sau pe timpul de afară. Ei dețin absolut toate instrumentele necesare pentru acțiuni economice și sociale. Felicitări, stimați colegi din PAS. Totul e în puterea voastră.

Acum, odată ce alegerile au trecut, e vremea să se treacă de la vorbe la fapte concrete, de la promisiuni la îndeplinirea lor. Țara așteaptă salarii și pensii europene, locuri de muncă, revenirea diasporei acasă, investiții de milioane, reformarea justiției, combaterea corupției, stoparea creșterii prețurilor și tarifelor, dezvoltarea infrastructurii din sate din raioane, medicină și educație de calitate și bine finanțată ș.a.m.d.

Stimați alegători ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor,
În condițiile actuale, de instaurare a unui monopol politic absolut, Blocul Socialiștilor și Comuniștilor va fi foarte activ în apărarea intereselor dumneavoastră și ale țării. Noi vom sancționa orice abuz împotriva legilor și a statului de drept, prin toate formele democratice pe care le avem la dispoziție. Nu vom permite ca suveranitatea si integritatea țării sa fie afectate de diferite decizii și acțiuni contrare intereselor Republicii Moldova.

Noi, socialiștii și comuniștii, vom promova agenda noastră electorală în Parlament și vom lupta pentru fiecare proiect de lege, pentru fiecare obiectiv cu miză socială și economică pentru populație. Iar în capul mesei vom pune dialogul civilizat și soluțiile profesioniste.

Vom lucra în opoziție astfel încât toată lumea să simtă și să aprecieze activitatea și determinarea noastră. Și să poată face diferența, a spus Igor Dodon.

Citește și: Ion Chicu a felicitat PAS și BeCS cu rezultatele obținute la alegeri: „Vă dorim succes în munca pentru binele Republicii Moldova!”

loading...

Comments are closed.