Declarația premierului Dorin Recean despre cum trebuie să fie ales bașcanul Găgăuziei

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean a afirmat că Guvernul va asigura în continuare serviciile publice ale cetățenilor din UTA Găgăuzia și va continua să lucreze cu autoritățile găgăuze. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței de astăzi a Executivului, informează telegraph.md

„Guvernul în continuare va lucra să asigure serviciile publice ale cetățenilor din UTA Găgăuzia. Vom lucra cu primarii, nemijlocit cu cetățenii, cu toți cei care sunt aleși de cetățenii din UTA Găgăuzia care să le reprezinte interesele, ceea ce noi nu vom face este să lucrăm cu oamenii care reprezintă alte interese decât interesele cetățenilor din UTA Găgăuzia. Și, respectiv, ori de câte ori vom identifica pe cineva care încearcă să aibă o altă agendă decât agenda cetățenilor sistemul de aplicare a legii va interveni corespunzător”, a spus premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, la începutul ședinței de Guvern.

Totodată, premierul și-a exprimat opinia și asupra alegerilor bașcanului autonomiei, spunând că acesta trebuie să fie ales potrivit legislației republicane și potrivit legislației locale ale UTA Găgăuzia.

„Încep cu un mesaj pentru cetățenii noștri din autonomia găgăuză, vreau să menționez că nimeni, dar absolut nimeni în locul lor nu va alege bașcanul, nici Chișinăul, nici Moscova, nici cei care se află acum aiurea în loc să vină să-și ispășească pedeapsa. Bașcanul UTA Găgăuzia trebuie să fie ales conform legislației Republicii Moldova și conform legislației specifice a UTA Găgăuzia și asta se va întâmpla. Chem pe toată lumea să fim calmi, instituțiile să funcționeze, toate, la orice nivel pentru că Constituția Republicii Moldova garantează tuturor cetățenilor Republicii Moldova drept la un proces echitabil și, respectiv, problemele care au fost identificate au fost documentate vor fi prezentate în instanță și instanța va da o apreciere.

Ceea ce este important să menționez este că alegerile oricare ar fi ele din orice colț a Republicii Moldova trebuie să se întâmple conform legislației Republicii Moldova și în cadrul procedurilor stabilite de către sistemul de guvernare a țării”, a spus Dorin Recean.

Total
0
Shares
Total
0
Share