Alte știri

DECLARAȚIE // Nici Libanul, unde a avut loc tragedia, nu a acuzat Republica Moldova de explozie, acest lucru l-a făcut doar Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Trebuie să fii un cinic fără margini sau o persoană neadecvată ca să îți acuzi propria țară de o tragedie mondială”. Astfel a comentat deputatul PSRM Bogdan Țîrdea declarația liderului PAS, Maia Sandu, care a învinuit Republica Moldova de explozia din Beirut, transmite Telegraph.md, cu referire la Today.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-o postare pe Facebook, Țîrdea se arată indignat de faptul că niciun lider mondial, nici Libanul, unde a avut loc tragedia, nu a acuzat Republica Moldova, „acest lucru l-a făcut doar Maia Sandu”.

Totodată, deputatul se întreabă, dacă proprietarul navei era din Habarovsk, echipajul, în cea mai mare parte era format din ucraineni, iar marfa a fost confiscată în 2013 de autoritățile din Liban, ce legătură are Moldova cu această explozie?

Bogdan Țîrdea i-a amintit Maiei Sandu și de faptul că nava a fost înregistrată în Republica Moldova în 2012, atunci când la guvernare se afla Alianța pentru Integrare Europeană, din care a făcut parte și Sandu. Totodată, socialistul atrage atenția că ministru al transporturilor pe atunci era Anatol Șalaru, iar la economie – Andrian Candu. „Sandu își atacă actualii parteneri politici?”, se mai întreabă deputatul PSRM.

Amintim că după ce Maia Sandu a acuzat fără probe Republica Moldova de explozia din Beirut societatea s-a revoltat. Mai mulți lideri de opinie au criticat această declarație a Maiei Sandu, lăsând să se înțeleagă că lidera PAS își urăște propria țară.

Citește și: Țîrdea: CC rămâne a fi principalul instrument al oligarhilor

loading...

Comments are closed.