Declarație: Platforma DA nu va face alianță cu progeniturile politice în spatele cărora stă Vlad Plahotniuc

Liderul Platformei DA Andrei Năstase a declarat că platforma din care face parte nu va face niciun fel de coaliție, niciun fel de alianță cu progeniturile lui Vlad Plahotniuc – grupul Pro Moldova, grupul Șor, precum nici cu PSRM și critică speculațiile care au apărut în spațiul public.

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la postul public a menționat că doar colegii de la PAS sunt bineveniți în garnitura noului Guvern, scrie Jurnal.md

Citește și: Va fi sau nu extrădat Vlad Plahotniuc: „Dacă SUA nu vor dori și vor face referiri la aspectele juridice, noi vom înțelege, dar cred că poporul nu va înțelege”

„Există foarte multe speculații în spațiul public și foarte mulți în ultima perioadă, și de „ai lor” și de “ai noștri” incearcă să asocieze Platforma DA cu Plahotniuc, cu Șor, cu asociații lor. Vreau să vă spun cu toată fermitatea, Platforma DA și eu personal suntem garantul că Plahotniuc, Șor vor ajunge în Republica Moldova doar în cătușe și nimeni să nu mai îndrăznească să asocieze Platforma DA cu bandiții împotriva cărora noi am luptat, la fel cum îi îndemn să nu ne asocieze nici cu Dodon, nici cu alții. Nu facem niciun fel de coaliție, niciun fel de alianță, ceea ce ne dorim noi este să acumulăm energiile necesare pentru a da jos acest guvern catastrofă și instaurarea unui Guvern pentru oameni, pentru țară, un guvern proeuropean, anticorupție, care să fie capabil să depășim această criză.

Acești oameni trebuie să se clarifice cu dosarele care le sunt intentate, cu prezența lor în raportul Comisiei Slusari, să se clarifice cu prezența lor în raportul Kroll. Acești oameni trebuie să treacă o perioadă de timp și încă o dată să mai meargă la popor să vadă dacă mai ajung în Parlament. Deci, în mod categoric, niciun fel de alianță și niciun fel de suport pentru Pro Moldova sau pentru grupul Șor. Garanția depășirii crizei în care ne aflăm o poate face Platforma DA, garanția faptului că nu se tranzacționează puterea de un grup oligarhic către altul, ci că puterea revine în totalitate poporului.

Citește și: Reacția președintelui la achitarea celor doi luptători de K1, acuzați de uciderea în bătaie a unui tânăr

Nimeni în Parlamentul Republicii Moldova în momentul de față nu este mai credibil, dacă vă uitați la majoritatea celor care se află în Parlament, o să vedeți, ei și-au trecut testele prin ministere, tot felul de instituții, prin clanurile oligarhice. Unicii care au ajuns în Parlamentul Republicii Moldova din stradă, dintre oameni, suntem noi, Platforma DA.

Colegii noștri de la PAS sunt bineveniți atât în garnitura de Guvern, așa cum noi nu i-am lăsat de unii singuri în iunie 2019, am mers în momentul în care nimeni nu a vrut să meargă la Ministerul de Interne, eu mi-am asumat acest lucru. Dacă m-aș fi gândit la mine personal rămâneam și astăzi vicepreședinte al Parlamentului și aveam șanse mai bune acum la președinție. Dar am mers acolo unde a fost nevoie de mine. Așa și acum, colegii mei de la PAS, nu e niciun fel de problemă dacă doamna Maia Sandu vrea să își asume guvernarea, vrea să meargă în fruntea Guvernului R. Moldova, după ce în noiembrie l-a dat socialiștilor. Nu e nicio problemă, sunt bineveniți, dacă vin cu niște experți bunăoară în domeniul sanitar, mai buni decât cei pe care îi avem noi, capabili să depășească criza sanitară. În general, garnitura pe care ne-o asumăm noi va fi creată și din oameni din societatea civilă, din mediul de experți, importantă va fi calitatea oamenilor, caracterul, integritatea, profesionalismul și capacitatea de a livra rezultate”, a declarat Andrei Năstase.

Citește și: CNESP interzice fotografiatul în lanurile de levănțică și închide OrheiLandul

Total
0
Shares
Total
0
Share