Declarațiile premierului după întrevederea cu reprezentanții FMI: Tariful la gazele naturale va rămâne neschimbat

Tariful la gazele naturale pentru consumatori va rămâne neschimbat în acest an. Anunțul a fost făcut de premier după întrevederea, de ieri, cu șeful misiunii FMI în Moldova, Ruben Atoyan.

Deși anterior Ion Chicu nu a exclus faptul că în relaţiile Moldovei cu FMI ar putea interveni o pauză, el a optat pentru semnarea unui nou program.

Deși anterior Ion Chicu nu a exclus faptul că în relaţiile Moldovei cu FMI ar putea interveni o pauză, astăzi el a optat pentru semnarea unui nou program. Reprezentantul FMI a declarat că obiectivele programului în mare parte au fost atinse, iar țara noastră va primi o tranșă de 20 de milioane de dolari.

Deși în luna decembrie, Fondul Monetar Internațional le-a recomandat autorităților de la Chișinău să majoreze cu 30 la sută tarifului la gaze pentru consumatorii finali, premierul Ion Chicu spune că nu vede premize pentru asta.

“Pentru anul acesta nu există acest risc, deoarece prețul de cumpărare a gazului rusesc este stabilit pentru un an întreg și noi nu vedem acest risc.”, afirmă premierul.

Citește și: DOC // Partidul Maiei Sandu primește mai mulți bani din Bugetul de Stat decât PPDA

Total
0
Shares
Total
0
Share