DOC // Partidul Maiei Sandu primește mai mulți bani din Bugetul de Stat decât PPDA

Deși în campaniile electorale s-a observat că membrii PPDA au fost mai activi și s-au deplasat fizic prin majoritatea localităților din țară pentru a discuta tête-à-tête cu alegătorii, iar membrii PAS făceau campanie mai mult prin internet și fără să se ridice din fotolii, partidul Maiei Sandu primește mai mulți bani din Bugetul de Stat decât formațiunea lui Andrei Năstase, relatează Telegraph.md

Potrivit rapoartelor oficiale de la CEC, PAS a declarat, pentru luna decembrie 2019, un venit de la Bugetul de Stat în sumă de 508 711,80 lei, dar și cheltuieli totale în mărime de 330 838 lei. Pe de altă parte, PPDA a încasat doar 335 412 lei, respectiv cu 173 299 lei mai puțin decât formațiunea condusă de Maia Sandu.

Din banii încasați, PAS a cheltuit o parte pentru întreținerea sediilor, dar și pentru deplasările în țară și în străinătate. Mai mult, partidul a efectuat și cheltuieli de personal în sumă de 142 664,05 lei, însă nu a publicat și listele salariaților, precum nici mărimea salariului încasat de către Maia Sandu, dacă există.

O sumă impunătoare a fost cheltuită și pentru aparițiile în presă, precum și pentru alte materiale promoționale. La acest capitol, PAS a plătit presei și editurilor nu mai puțin de 93 mii de lei.

În privința deplasărilor membrilor PAS prin țară și în străinătate, partidul declară că a cheltuit din Bugetul de Stat suma de 30 000 lei.

Telegraph.md amintește că finanțarea partidelor din Bugetul de Stat a fost introdusă în legislația națională ca urmare a insistențelor din partea partenerilor externi, dar și în urma presiunilor efectuate de către reprezentanții societății civile, care în prezent o susțin deschis pe Maia Sandu.

Partidul Politic „Partidul Acțiune Și Solidaritate” Raport Decembrie 2019 by Telegraph Moldova on Scribd

Partidul Politic „Platforma Demnitate Și Adevăr” Decembrie 2019 by Telegraph Moldova on Scribd

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share