Declarațiile prim-ministrului în urma ședinței Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică

Premierul Ion Chicu a venit astăzi cu declarații în urma ședinței Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, informează Telegraph.md

În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, s-au discutat evoluțiile actuale ale epidemiei de COVID-19, atât naționale, cât și internaționale, dar s-au luat și o serie de decizii menite să prevină răspândirea coronavirusului de tip nou pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel că, de mâine, 16 martie, va fi sistată activitatea punctelor de comercializare cu amănuntul, cu excepția farmaciilor, magazinelor alimentare și stațiilor PECO.

De asemenea, se întrerupe activitatea unităților de alimentație publică, cantine, baruri, restaurante, pentru care va rămâne doar posibilitatea de livrare la domiciliu.

Totodată, va fi sistată și activitatea tuturor piețelor.

Din 17 martie, orele 00:00, se va sista totalmete traficul aerian al Republicii Moldova, cu suspendarea tuturor curselor, indiferent de destinație. De asemenea, va fi sistată și traversarea frontierei tereste pentru cetățenii străini, excepție făcând reprezentanții diplomatici, cetățenii străini cu viză de reședință în Republica Moldova și transportatorii de mărfuri.

Prim-ministrul a declarat că a fost necesară adoptarea acestor măsuri radicale, atât pentru populație cât și pentru economie, pentru că sătămâna viitoare urmează a fi critică în ce privește dinamica epidemiei și este crucială respectarea acestor acțiuni de prevenire, de care depinde evoluția viitoare a situației.

Citește și: ATENȚIE // De astăzi intră în vigoare legea ce prevede închisoare pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a bolilor epidemice

 

Total
0
Shares
Total
0
Share